dilluns, 20 d’abril del 2020

Una Mica Perdut

UNA MICA PERDUT

Autor i il·lustrador: Chris Haughton
Editora Catalana: Pepa Montano
Traducció: Victoria Pradilla

Aquest àlbum il·lustrat és un àlbum pels més petits de l'escola i és molt interessant  poder compartir-lo ja que molts dels nens i de les nenes que tenim a la classe en algun moment s’han despistat i s’han sentit perduts. D’aquesta manera podem compartir les vivències i ajudar-nos els uns als altres a superar aquestes pors.



El conte té una seqüència simple i fàcil de seguir que es repeteix tota l’estona i es pot anar complementant i ampliant amb els infants.

Aquesta història tracta d'un petit mussol que està dormint al niu amb la mare, però sense adonar-se cau del niu i quan desperta es troba trist i perdut.


L’esquirol, en veure la situació, brinda ajuda al petitó per tal de trobar a la seva mare. El mussolet la va descrivint de mica en mica; és molt gran, té orelles punxegudes, ulls molts grossos... I el seu amic esquirol el va portant a diferents animals segons les seves descripcions.
Però, quan pensaven que ja l'havien trobat, el petit mussol deia que no era la seva mama, fins que... van arribar a trobar-se amb la granota que, amb les descripcions del petit mussol, el va portar fins on era la seva mare.


Amb aquest conte, per una banda, els infant van adquirint coneixements quan el mussol ha de descriure les característiques de la seva mare. I per altra banda, proposa una situació molt quotidiana pels infants:  la por que senten quan no veuen a la mare.
Per tal que els infants es posin en situació i puguin comprendre el que l'ha passat al petit mussol, han d'identificar les emocions i sentiments que s'han pogut produir al conte com la tristesa,la por, alegria, angoixa....

Aquí us deixo el conte explicat per una de les mestres de l'escola:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.