divendres, 1 de maig de 2020

Orelles de Papallona

Títol: Orelles de papallona

Autora: Luisa Aguilar
Il·lustrador: André Neves
Editorial: Kalandraka


Moltes vegades passa durant la infància, que els nens es fan mal l’un a l’altre amb paraules ofensives. 

Sovint, aquesta situació pot ser molt debilitadora per a l’ofès, que no pot respondre d’una manera adequada.

Aquesta no és una història trista, i les il·lustracions la transformen en una joia, és una bonica manera de parlar de la diversitat.


El personatge principal d’aquest llibre és una nena, Mara, que ha d’afrontar les burles dels seus companys d’escola.En principi això no sembla fàcil per a ella. Els nens criden: “La Mara és una orelluda!”. La Mara busca refugi en la seva mare i li pregunta si és cert, si de debò té les orelles tan grans. La mare de la Mara no només la tranquil·litza amb el seu amor, sinó que a més li ensenya un camí, una manera creativa per a respondre amb alegria i amb humor als nens que es burlen d’ella.

Ajudar l'infant quan es troba en una situació així no és fàcil i la mare de la Mara ho fa d'una manera brillant, traient importància a l'assumpte i fent veure a la nena que tenir les orelles grosses no és dolent, sinó tot el contrari "són orelles que voletegen sobre el cap i pinten de colors les coses lletges". A partir d'aquesta reflexió cada vegada que algun nen o nena insulta la Mara, aquesta té una bona resposta per donar-los.

A més a més, hem d' insistir en el fet que ser diferent no és dolent i fins i tot hem de reivindicar aquesta diferència per reforçar el caràcter.Orelles de Papallona un llibre fantàstic, senzill però d'una gran bellesa, tant des del punt de vista literari com de les il·lustracions...

A l' escola és un dels llibres que es treballen a P-5 a l'estona Escoltem i Parlem.

Aquí podeu veure un vídeo del conte en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.