dimarts, 4 de gener del 2022

Tornem amb les àvies...

 Després d'una temporada personal molt emocionant torno per compartir amb vosaltres un llibre que m'han regalat fa poc...


Abuelas. Manual de instrucciones
Raquel Díaz Reguera.

Així són i així eren les nostres àvies. Alguna vegada has pensat que la teva àvia, abans de ser la teva àvia, va ser mare? I abans d’això va ser filla, i encara molt abans, va ser una adolescent i, encara que sigui difícil de creure, també va ser una nena amb cues que, igual que tu, tenia la seva pròpia àvia. Les àvies d’avui van arribar a aquest món quan era molt diferent del que tu coneixes.


"Has de saber que cuando una superabuela entra en acción, no hay nada que la detenga. Es capaz de alterar el orden planetario con tal de conseguir lo que se propone, dedicada siempre a defender la felicidad de sus nietos"






Amor, respecte, experiència, història, lliçons de vida, records... Els avis i àvies juguen un paper molt important i estableixen relacions molt especials amb els nets i netes.



I cal que els infants valorin i respectin aquest amor incondicional dels avis.

A l'escola tenin uns quants llibres sobre aquest tema però avui us deixo aquests dos:

Àvies de l'A a la Z de la Raquel Díaz Reguera pels infants més grans...

"Hi ha àvies en tots els confinis de la Terra. Tots hem conegut a una o a moltes, a les nostres o a les dels altres. Els més afortunats trotem a les tardes sobre els genolls d'una àvia Aconsegueixtot o ens xuclem els dits després de paladejar una abraçada de xocolata d'una àvia Rebostera . Molts sabem que hi ha poques sensacions comparables a la de quedar-se adormits a la falda d'una àvia Teixidora de contes o podem presumir d'haver visitat altres planetes a bord de la mirada perduda d'una àvia Llunàtica."

Mireu quines il·lustracions més boniques...



I pels més petits ...



La meva superàvia

Les àvies s'ho mereixen tot i més, oi que sí? Guareixen les ferides amb moixaines, cuinen els àpats preferits de tota la família, arreglen qualsevol desastre i adormen en un obrir i tancar d'ulls les netes i els nets. Com ho fan? Amb els seus superpoders... i molt amor!

A l'escola aquest conte ens ha donat l'oportunitat de parlar de la importància dels avis i la necessitat de cuidar-los i demostrar-los el nostre afecte i amor!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.