dilluns, 18 de maig del 2020

Jo mataré Monstres per tu

Jo mataré Monstres por tu
Santi Balmes i Lyona (il·lustradora)
Colecció: Principal Infantil

És un conte que ens presenta una història metafòrica sobre la por dels infants i que acaba amb un final molt bonic.


Tracta dos temes importants: la por dels petits a la nit i als monstres i la relació pares-fills(el vincle afectiu que aporta als fills la seguretat que necessiten per enfrontar-se a les seves pors, entendre-les i superar-les).

La Martina i una nena-monstre, l’Anitram són les protagonistes i les dues pateixen por nocturna. Tot i que viuen en móns diferents quan es fa fosc i arriba la nit, la Martina té por dels monstres i l’Anitram dels humans. I seran els pares de les protagonistes qui faran un paper important tranquil·litzant les seves filles.




Les pors són normals i fins i tot necessàries ja que ens  ajuden a madurar i ens ensenyen a ser previnguts. És important  acompanyar als infants perquè puguin anar superant les pors a mesura que van apareixent i així guanyar confiança.
Les pors van canviant segons l'edat dels infants van lligades a les diferents etapes del desenvolupament infantil. Podem tenir diferents pors: a la foscor, als personatges imaginaris, als animals, a quedar-nos sols...

Ja he compartit al blog diferents contes sobre aquesta emoció: El Punt( por a no saber fer), Una Mica Perdut(por a perdre'ns) i El Mostre dels Colors,version coronavirus( por a lo desconegut).

Jo mataré els Monstres per tu és un conte que no vol convèncer als nens i nenes que els monstres no existeixen, simplement vol explicar que de vegades tenim por de certes coses o persones perquè no les coneixem. Si fem un esforç i ens atrevim a apropar-nos, potser descobrirem que la por no tenia cap sentit.

I podem recordar aquesta frase:

“No és valent aquell qui no té por 
sinó aquell que és capaç de superar-la”
Nelson Mandela

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.