diumenge, 11 de març del 2018

Coeducació!!



Col·lecció: La fada Menta

La fada Menta és una col·lecció de llibres per a l'educació emocional. Les històries tenen protagonistes diferents, però totes tenen un personatge en comú: la fada Menta, una fada minúscula, més petita que un gra d'arròs i verda com un pèsol, que ajuda els nens que tenen alguna preocupació, i només ells la poden veure. 
La autora és Gemma Lienas (Barcelona, 1951)  coneguda pels seus llibres tant per a adults (El final del juegoAtrapada en el espejo) com per a joves (les sèries Carlota Emi i Max) i nens (Busco una mare, les sèries La tribu de Camelot La fada Menta). És una de les escriptores més reconegudes i premides de la literatura catalana actual.
Una bona manera per intentar trencar amb els estereotips tan arrelats a la nostra societat és a través dels contes i aquest conte ens ajuda a parlar dels estereotips femenins i masculins: hi han jocs de nens o de nenes?? el color rosa és de nenes i el blau de nens??


En Jan està fart perquè tothom l’escridassa perquè no faci res del que suposadament fan els nens.
 A l’escola se’n riuen d’ell i decideix posar en una caixa tot allò que fa que se’n riguin d’ell:  la samarreta rosa, el conte que més li agrada… i tres llàgrimes…
I comença a fer a tot allò que se suposa és “cosa de nens”: jugar a pilota, clavar cops de puny quan s’enfada, no plorar…
Però s’ho passa molt malament… I apareix la fada Menta… per ajudar-lo…
La Fada Menta li fa veure que li falta una part d'ell, tot el que havia enterrat a la caixa de cartó.
Així que corre al jardí a buscar les seves coses i torna a sentir-se content… Ara ja torna a ser un nen sencer.
La Fada Menta li assenyala una nena… És la Mar… i també té un secret… D’un forat d’un arbre treu un farcell… I són les bambes i genolleres per jugar a futbol.
En Jan pensa que és cosa de nens però la Mar li diu que no hi ha coses de nens i de nenes. Només hi ha coses de persona com jugar a pilota, saltar a corda, jugar a cuinetes…


A l'escola hem explicat aquest conte als infants de P-3 i vam preparar dues caixes com les dels protagonistes: en Jan i la Mel. Això ens va ajudar molt per començar la conversa i endevinar de qui seria cada caixa.



Per acabar l'activitat vam fer un mural al passadís sobre el conte d'en Jan. 



Aquí us deixo un petit vídeo de la Fada Menta...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.