diumenge, 22 d’octubre del 2017

El punt



EL PUNT
PETER H. REYNOLDS 
Editorial: SERRES

Aquest llibre és una bonica faula sobre l'esperit creatiu que tenim tots al nostre interior. I ens ajuda a tots aquells que tossudament ens entestem que no sabem o que no podem expressar-nos artísticament, i ens anima a tots a "fer la nostra marca".
De vegades escoltem a nens dir: jo no en sé, a mi no en surt, no sé fer-ho bé, a mi no em sortirà... senten angoixa i frustració i no poden fer res. Doncs a la protagonista d'aquest llibre li passa lo mateix.




"La classe d'art s'ha acabat, però la Vashti continua enganxada a la cadira davant del paper en blanc. La seva senyoreta l'anima a dibuixar el que sigui! Però la Vashti no pot dibuixar.
 Ella no és cap artista! Per demostrar-li-ho, clava el llapis al paper, molt enfadada diu:"Ja està". El que la Vashti no sap és que aquell petit punt serà el començament d'un viatge ple de sorpreses, que l'ajudarà a descobrir l'artista que duu a dintre."
Amb aquest conte els petits ràpidament s'identifiquen amb la protagonista ja que alguns tenen aquesta sensació quan davant seu sorgeix alguna dificultat o veuen que els altres potser si se'n surten i ells no.
Per tant, és important reforçar l'autoestima i animar als nens davant de l'esforç que suposen certes tasques perquè tots sabem fer!!! 


Aquesta setmana hem treballat aquest conte amb els nens i les nenes de P-5 i mireu quin treball han fet:





Aquí us deixo un vídeo de la contacuentos Beatriz Montero, per si no coneixeu el conte...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure un comentari.