diumenge, 5 de febrer del 2017

Por cuatro esquinitas de nada

Aquesta setmana la capsa màgica ens ha portat un conte que ens ha donat l'oportunitat de parlar amb als més petits de l'escola sobre la igualtat i la diversitat:
 POR CUATRO ESQUINITAS DE NADA de Jérôme Ruillier, publicado por Editorial Juventud (també el podeu trobar en català Per quatre cantonades de no res).
Aprendre a ser tolerants, acceptar i amar la diferencia per entendre que "tots som diferents, tots iguals". 
També ens fa reflexionar sobre la integració i la inclusió: la primera implica, com en el conte, que l'objecte o la persona ha de canviar per integrar-se i la segona suposa que és l'entorn el que canvia per acollir i integrar a l'objecte o la persona.  



Cuadradito quiere jugar en casa de sus amigos Redonditos, pero no pasa por la puerta porque… ¡La puerta es redonda como sus amigos! «¡Tendremos que recortarte las esquinas!», le dicen los redonditos. «¡Oh, no! –dice Cuadradito– ¡Me dolería mucho!» ¿Qué podemos hacer? Cuadradito es diferente. Nunca será redondo.
¿Cómo tratarán de resolver entre todos este problema?





Dons aquest conte ens ensenya l'important que és treball en equip per buscar solucions, la solidaritat, l'acceptació i la inclusió.
Aquí us deixo el conte en català...