dissabte, 23 d’abril del 2016

MÉS! UN CONTE PER SANT JORDI


Títol: Més!
Autora i il·lustradora: Emily Gravett
Editorial: Cruïlla

MÉS! és un dels llibres que vam comprar el curs passat per Sant Jordi a l'escola.
És una història senzilla, molt divertida i sorprenent!!
Emily Gravett ja ens té acostumats a llibres divertits, amb personatges que engresquen i històries originals. A més a més sempre aconsegueix sorprendre'ns amb el format i el cas de "Més!" no és una excepció.



Com cada vespre, en Cuallarga, el petit drac li demana a la seva mare que li expliqui el conte del drac de Sant Jordi.
La mare dragona li llegeix un conte on el protagonista és en Cuallarga, un drac vermell i ferotge. El petit dragonet no se'n cansa mai i una vegada darrere l'altra demana a la seva mare que continuï explicant-li la història: "més!, més!, més!...." La mare, cada cop més cansada, acaba adaptant la història a la seva realitat i va llegint un conte que sembla més sortit de la seva imaginació que del propi llibre.


Però el petit drac no té gens de son i quan la mare vol parar de llegir perquè està cansada i vol anar a dormir, ell crida MÉS! MÉS! MÉS!  cada vegada amb més insistència i més enfadat.




 Els nens i les nenes, a vegades també s'enfaden i criden MÉS! com el petit drac, però que fan els nens quan s'enfaden?  I els dracs fan una cosa diferent dels nens?

El final del conte és sorprenent!! Feu una ullada al llibre i descobrireu què els hi passa als dragonets quan s'enfaden.




Objectiu: Aquest conte ens ajudarà a parlar i identificar aquesta emoció de la ràbia o l'enuig i donarà peu a fer petites reflexions sobre la frustració, de com ens sentim i que ens fa fer...



diumenge, 10 d’abril del 2016

EL LLOP HA TORNAT!

El llop ha tornat!
Autor: Geoffroy de Pennart
Editorial: Corimbo
Traducció: Anna Coll - Vinent

Abans d'explicar aquest conte és important que els infants tinguin coneixements previs sobre els contes populars on apareix la figura del llop: Els Tres Porquets, Les set cabretes, En Pere i el llop, La Caputxeta... sense aquests coneixements difícilment entraran en la ironia i l’humor implícit de la història.




Suport Visual: El conte i uns ninos de peluix.




Resum: El llibre tracta d’una trobada de personatges de diferents contes clàssics que es reuneixen per fer front al llop, després de llegir al diari la notícia  que el llop a tornat.


EL SENYOR CONILL


LLEGEIX EL DIARI.
 ESTÀ ASSUSTAT PERQUÈ EL
    LLOP HA TORNAT.
 SÓN ELS TRES PORQUETS, ESTAN ASSUSTATS
      PERQUÈ EL LLOP HA TORNAT.
SÓN LES 7 CABRETES, ESTAN ASSUSTADES
     PERQUÈ EL LLOP HA TORNAT.
 ALGÚ TOCA A
 LA PORTA.


QUI SERÀ?
 SI, CONTESTA EL
PUC ENTRAR?
LI DEMANA.
              SENYOR CONILL.


NOSALTRES


     NO
JA        TE

TENIM POR.
 EL LLOP! ! !

Objectiu: Aquesta història ens ensenya la importància de l'amistat i com es pot vèncer la por amb la negociació... tota una lliçó que val la pena experimentar!

 Aquest llibre també ens obre un gran nombre de possibilitats per la seva relació implícita amb temes com: els contes clàssics plens de fantasia i imaginació, el món de les emocions, el dibuix, l’ humor, la premsa escrita, l’alimentació...